לא כל כתיבה ראויה להפוך להיות ספר שאחרים ישמחו וייהנו מקריאתו, כל כתיבה היא ילד שמולידים, ואנחנו זקוקים לחוות דעת אובייקטיבית ומקצועית. אל תוציאו ספר לפני הפנייתו ללקטור, תפקידו לאבחן את איכות הסיפור והתכנות הפיכתו לספר.
אם אתם בטוחים באיכות הסיפור שבידיכם, אל תתייאשו, הרבה מהסופרים הידועים קיבלו תשובות שליליות מהרבה הוצאות לאור עד שהוצאה אחת ,הימרה" על כתב העת שלהם. אל תתייאשו, שילחו העתקים מכתב היד שלכם להוצאות לאור שונות. וגם כמובן לאצו ספרי מקור.
אל תמהרו להדפיס את הסיפור שלכם, גם לאחר שהלקטור אישר את התכנותו, השלב הבא הוא שלב העריכה הספרותית, העריכה חשובה מאד לאיכות הסיפור, הזרימה הנכונה של הסיפור, ילוטש סגנון הכתיבה ייחודי עם הסופר/ת עד הפיכת כתב העת ליצירה ספרותית.
ההגהה חשובה ביותר, שגיאה בעברית, באיות, בדקדוק, במבנה משפט, כל אלה עלולים להרוס כל חווית קריאה של קוראים ואף להשאיר טעם רע שיעיב על המשך הקריאה. הגהה היא מקצוע לבלשנים ובוגרי ספרות. לא לחסוך.
איורים? צילומים? ספר עלילתי איכותי אינו זקוק לאיורים, אולם ישנם ספרים כספרי ילדים או ספרי מתכונים, ספרי מסעות וכד. אשר נזקקים לאיורים ולצילומים אשר ישלימו את חוויה הקריאה ויעצימו אותה. איור וצילום הינם מקצוע, זה איננו תחביב, עליכם לבחור במאיירים ובצלמים לפי דוגמאות קודמות והתאמתם לסיפור.
חייבים לבדוק זכויות יוצרים!!! העתקה של טקסטים, אפילו בשינוי קל, שימוש בצילומים ובאיורים הקיימים ברשת, מחייב בדיקה האם הם לא מוגנים באמצעות זכויות יוצרים, חוק ההגנה על זכויות יוצרים מקנה קנסות גבוהים מאד על מפרי זכויות יוצרים!!!
עיצוב כריכת הספר הינו גורם ראשון במעלה במכירתו, העטיפה היא המפגש הראשון עם הספר, בהרבה מקרים בהם לא מחפשים ספר ספציפי הכריכה מאתגרת את המחפש לעיין בספר. אל תחסכו, כריכת הספר מחייבת מעצב גרפי מיומן ויצרתי כזה אשר יביע את החוויה הצפויה בספר לקורא, בצורה וצבע.
אז נכון, לא תתעשרו ממכירת ספרים. אבל היי, אנשים יקראו את אשר כתבתם. ואם אנשים יאהבו את אשר כתבתם, ימליצו לאחרים, ויקנו גם את ספרכם הבא. ואז, תתחילו להרוויח מכתיבתכם.